perjantai 31. heinäkuuta 2015

Norsemanin ennakkotunnelmat

Huomenna se sitten starttaa tämän kauden pääkisa Norseman Xtreme Triathlon. Eilen saavuttiin support teamin kanssa kisapaikalle ja samalla tutustuttiin pyörä- ja juoksureittiin koko matkalta. Tai jätettiin kyllä loppunousu suurimmaksi osaksi vielä kisaan.

20km juoksun jälkeen maali näkyy jo!
Aika nopeasti odotukset aivan ainutlaatuisesta kisasta saivat todellista vastinettakin ja veti koko porukan suupielet hymyyn ja silmät suuriksi. Vaikka maisemat tavallaan ovat kotoiset, niin reitti tarjoaa kunnon täkyjä niin jaloille kuin silmillekin. Olosuhteet vaihtuvat kuin vaimon mieli, mutta siihen pystytään varautumaan, kun huollossa on kolme ihmistä, jotka pystyvät keskittymään asiaansa koko ajan.

Näkymä loppunousun rinteestä.
Kesä on ollut kylmä täällä Norjassakin ja uintia on päätetty lyhentää 1900m, koska veden lämpötila 10,5 astetta. Uintia lyhennetään ensimmäistä kertaa koko kisan historiassa. Tämähän, kuten kaikki, passaa. Parasta on, että uintia ei jouduttu perumaan. Joskaan lautalta ei päästä nyt molskauttamaan, koska lähtö on rannasta. Norskit kysyivät, että enkö ole huolissani veden lämpötilasta, niin totesin Suomessa järvien juuri sulaneen, mikä on hyvä, koska jään palat raapivat muuten ikävästi käsiä.

Pyöräreitillä pääsee myös luukuttamaan huolella. Maisemat sielläkin on kohtuulliset.
Suunto.comin jutusta voi käydä lukemassa tarkempia tuntoja ennen kisaa. Huomenna kello soi 02.00 ja sitten täräytetään kaikkien aikojen kisa.

Ei kommentteja: