lauantai 21. heinäkuuta 2007

Ruokailutottumukset

Aina kaiken keskellä on muistettava mistä kaikessa on kysymys. Ruokahalun kohotus on yksi keskeisimpiä asioita liikunnan harrastamisessa. Ohessa onkin paikalliseen lehteen(viikko savo 21.7.) kirjoittamani listaus urheilijan askeetisesta ruokavaliosta:

Savolaisen teräsmiehen makumatka

Tässä on makumatkani Euroopan keittiöihin. Sinulle, joka haluaa kokeilla matkaani, en urheilullisten makujen seuraksi aio suositella viinejä, enkä edes oluita, vaan reipasta 200 km pyöräilyä.

1. Iskender -kebab
Tämä on itselleni erittäin tutuksi tullut palautumisen työkalu. Annos tuo oivan tuulahduksen etelämaista ruokakulttuuria urheilijan askeettiseen arkeen. Kun annoksen huitaisee huiviin, niin jo pelkkä juokseminen on mahdotonta muutaman päivän ajan.

2.Muna & pekoni -aamiainen
Jos tuleva päivä sisältää yli kaksi tuntia täydellä vauhdilla tapahtuvaa liikuntaa, tuo tämä englantilaisvaikutteinen aamiainen oivan tuen sokeristen urheilujuomien pitkäaikaiseen nauttimiseen.(En kuitenkaan suosittele ennen maratonia.)

3.Friteerattu -juusto
Tällä keskisestä Euroopasta tulevalla nautinnollisella aterialla huolehdin ettei paino pääse yllättävästi tippumaan kevyempien jaksojen aikana. Ja samalla ruokalaji toimii listallani kasvisvaihtoehdoista pitävien valintana.

4.Pasta
Italian klassikko, jolla kulkee niin ylä- kuin alamäki. Tankatessa varma ja turvallinen vaihtoehto. Ja valinnan varaakin on peruspastasta, tuoreisiin nauhoihin asti...

5.Salaatti
Kotimaan edustajana listallani toimii perus varma tuore salaatti, joka on varmasti jokaiselle urheilevalle enemmän ja vähemmän tuttu. Salaatin voi yhdistää ateriaan, tai nauttia sellaisenaan, tärkeintä on kuitenkin muistaa nauttia ainakin jonkin verran joka päivä.

Ei kommentteja: