sunnuntai 14. lokakuuta 2007

Kona on nyt virallisesti kierretty

Havaijin Kailua-Konalla ammuttiin lähtölaukaus tykillä lauantaiaamuna kello 6.45. Äärimmäisen kuumissa olosuhteissa kisattu Hawaii Ironman oli suomalaisittain osittain murheellinen. Tom Söderdahl ja Tiina Boman joutuivat molemmat keskeyttämään kisan. Teemu suoriutui kovan kisan loppuun venymällä sijalle 50. ammattilaissarjassa ja sijoitus kokonaistuloksissa oli 146.

Uinti- ja juoksuajat olivat odotuksenmukaiset, mutta kotimaassa valmistautuminen näkyy erityisesti pyöräilyssä. Kilpailun jälkeen tunnelma oli positiivinen, vaikkei suoritus ollut paras mahdollinen, niin silti sen perusteella voidaan kuitenkin todeta, että elimistö toimii lämpimissä olosuhteissa. Tämä luo uskoa tulevaisuuteen, kertaa Lemmettylä. Kotiin tuomisena Lemmettylällä on ammattilaissarjan 50. sija ja taakse jäi mm. viime vuoden nelonen, Belgian Rutger Beke.

Ykkösijan kilpailussa otti yksi ennakkosuosikeista, Australian Chris McCormack ajalla 8:15:34. Toinen sija matkasi myös Australiaan Craig Alexanderin mukana ja pohjoismaista väriä palkintopallilla edusti kolmanneksi sijoittunut Tanskan Torbjörn Sindballe. Naisten kisan voitti yllätysnimi. Vasta ensimmäistä kauttaan ammattilaisena kisaava Iso-Britannian Chrissie Wellington päihitti ajalla 9:08:45 Kanadan Samantha McGlonen ja kolmanneksi sijoittuneen Australien Kate Majorin.

Lisää kommentteja huomenna, kunhan miehellä ajatus on taas pikkuisen enemmän kasassa! Kiitos kannustavista viesteistä ja onnitteluista! :D