tiistai 23. elokuuta 2011

Challenge Vichy

Hohoo, huikea kaudenlopetus! Vichyssä 2. tila aikalailla rankoissa olosuhteissa. Aika 8.49 ei ollut ennätys, mutta voin kertoa että aika tiukassa kuitenkin.

Kisa alkoi hieman kummallisesti kun 30 minuuttia ennen lähtöä kuulutettiin, että märkkärikielto, koska vesi on vajaat 27 astetta. Toki olisihan tuon voinut arvata, mutta edellisen illan pyöränviennissä paikalliset totetesivat, että 21 se on. No tilanne ei paljoa taktiikkaa muuttanut. Etukäteen oli tiedossa, että jos keli yltyy lähelle +40 astetta ei uinnilla ole juuri merkitystä. Eihän uinti ihan putkeen mennyt, vaikka ihan ok-tunteella pistelin koko matkan.

Pyörä lähti normisti käyntiin. Taktiikka oli sama vanha tasaisella taulukolla taloudellista menoa. Ja hyvinhän se onnistui, vaikka aika pitkää letkaa vedinkin reilut 100 kilsaa. Eikä pojista edes ollut oikein juttukaveriksikaan, vaan muutama heistä kävi muutaman sadan metrin päässä paistamassa jalkansa reitin ainoassa nousussa. Viimeiset 60 tuli sitten legendaarisesti, kärkeä sain jo kiinni jonkin verran ja tuo minun hännystelyporukka jäi pitämään keskinäisiä vähän kauemmaksi.

Juoksu oli hieman tahmeaa alussa. Syy oli pyörän lopussa hieman lopahtaneet nutritionit. Mutta ei huolta, pistin tavoitteesi vetää 3 kuppia urheilujuomaa joka pisteellä, jotta tilanne tulisi korjatuksi. No reilun 6 kilometrin kohdalla tilanne kääntyi parempaan ja normaali matkanteko alkoi maistua. Loppu oli sitten taas legendaarista ja pääsinpä tekemään vielä muutamat vilkutusohituksetkin. Eli sillalta käsi pystyyn ja kattella kuinka kaveri jää oottelemaan, muutaman kilsan päästä sitten potin korjaus :D Eikä tuo voittokaan ihan mahdottoman kaukana ollut, mutta lopussa maha hieman reistaili ja taisi tuo Stephenkin pystyä vähän kirraamaan.

Paikallisen median haastattelut olivat taas suhteelisen legendaarisia. Lehdelle totesin kysymykseen parhaasta lajista, että "varmaan tuo murtomaahiihto". Lehteen oli laitettu sitten, että poikkeuksellinen juoksu :D. Telkkariin olikin kovemmat jutut. Lämmön vaikutuksiin letkautin, että "suomalaiset on sauna kansaa" jatkoin siitä sitten sujuvasti "tämä ei ollut vielä mitään siihen kun lähdetään velipojan kanssa saunomaan ..." siinä vaiheessa pojat sitten löivätkin kamerat pussiin. Tuota haastattelua en onneksi sitten nähnyt :D

5 kommenttia:

perttu kirjoitti...

Hienoa seurata kun suomipoika oli vaihteeksi voittotaistossa! Nuo olosuhteet kyllä hyvinkin selittää miksei ajallisesti menty kovempaa.

Kauramoottori kirjoitti...

Mahtavat kommentit toimittajille! Ja onnittelut upeesta kisasta ja sijotuksesta!

Hartsa kirjoitti...

Onnittelut huikeasta suorituksesta. Ja kerrankin ranskikset sai kokea savolaista huumoria =) Loistavaa!

Konna kirjoitti...

:) edelleen ROK! led zeppelin tason kamaa!

Teemu kirjoitti...

No SE on jo jotakin!!!