perjantai 23. maaliskuuta 2012

Talvijuoksusta


Niin se taas lähti triathlontreeni käyntiin.  Alku ei ollut kovinkaan mehukas. Tervan jälkeen iskeneen mahataudin vuoksi ensimmäiset reenit olivat aika kalpeita, mutta siitäpä sitten lähdetty voimakkaasen nousuun.

Hyvää harjoittelunaloituksessa oli juoksun jopa yllättävän hyvä lyönti heti alkuaskeleista. Olen kehittänyt itselleni koulukunnan, jossa juoksu unohdetaan talveksi kokonaan ja opetellaan sitten uudestaan, kun töppönen alkaa tapailla maahan. Toki täällä etelässä asuminen on hyvä tuon taktiikan kannalta, koska tuossa Kehän jalkakäytävällä lumet pysyivät tänäkin vuonna nipin napin 2 kuukautta.

Juoksun pois jättämiselle minulla on muutama peruste. Ensimmäinen on, yllätys yllätys, hiihtäminen. Varsinaisesti hiihtämiselle juoksusta ei paljoa haittaa ole, mutta soppa alkaa mennä aika sekalaiseksi, jos samaan aikaan koittaa pitää yllä kahta eri hiihtotekniikkaa ja vielä kaikkia TRI-lajeja. Toinen peruste liittyykin sitten ihan vain lumella juoksun aiheuttamiin muutoksiin. Onko helpompaa palauttaa vähän kärsinyt lihaskestävyys, kuin alkaa korjata liukkaalla muuttunut askellus? Itselläni vastaus on ehdottomasti tuo ensimmäinen. Ei nimittäin ole ollut yksi kevät, kun lumella juoksun jälkeen, kun määrät on pistetty liian nopeasti ylös, tuloksena on ollut kipeytyneet polvet ja nippu akillesjännevaivoja.
Lähetä kommentti