keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Talven satoa

On taas ollut aika hiljaista talven tällä rintamalla, mutta nyt on pakko jo laittaa jotakin kuulumisia ja alkaa purkaa talvitestien saldoa. Kuululumisista sen verran, että talvi meni vahvasti hiihdon merkeissä. Kruununa toimivat Sochin Olympialaiset, joissa suksihuollon merkeissä olin itsekkin mukana. Mukava reissu ja vielä kun ainakin jollakin talvalla onnistuttiin, niin ei voi valittaa. Venäjältä paluun jälkeen sain ilokseni huomata, että ei ole lunta ainakaan etelä-Suomessa Venäjän malliin ja sukset sai vaihtaa välittömasti polkupyörään.

Talven aikana tehdyistä testailuista tähän  ensimmäiseen postiin valikoituivat Skechers kengät ja Lava pantsit Xterralta. 

Skechersin kengät olivat mukava uutuus. Merkkiin olin aiemmin törämännyt lähinnä nuorisokenkinä, mutta tutustuttuani merkin filosofiaan ajatus kengillä juoksemisesta ei tuntunut mahdottomalta. Kengät sijoittuvat kartalla minimalistiseen luokkaan ja ovat suunniteltu erityisesti "tasajalka" -juoksuun. Kuvassa oikealla olevat kengät (gorun2) voimistavat vahvasti jalkaholvin alle tulevaa painetta juoksun aikana. Toinen kuvan kenkä on saman merkin trail-juoksu malli, joka on hieman lähempänä perinteistä juoksu jalkinetta tuntumaltaan. Painoltaan kengät ovat kepoisia ja lestiltään minulle sopivasti leveitä.

Kokonaisuutena mielenkiintoinen kokeilu. Loppu tuloksena gorun2 oli minulle hieman liian kepoinen kenkä yleiskengäksi, trail mallit taas sopi paremmin joka päiväiseen juoksuun ja pitonsa puolesta myös poluille. Testiin tulee vielä muutama vähän gorunia paremmin vaimennettu malli ja aika näyttää onko viimein aika luopua luotto Kinvaroista ...

Lava pantsit, eli märkäpuku-uintia ilman märkäpukua. Jotakin vastaavaa on markkinoilla ollut jo jonkin aikaa, joskin aiemmat märkäpuku simulaattorit ovat pääosin bokserimitan housuja. Lava pants on Xterran uutuus ja tosiaan siis hieman totuttua pidempi malli. Ajatus housuissa on se, että niillä voi naputella altaassa menemään suurin piirtein samassa asennossa kuin märkkärillä, mutta ylävartalon ollessa paljaana ei riski ylikuumenemiselle ole samaa luokkaa. 

Housu on mielenkiintoinen vaihtoehto niille, joilla on ongelmia jalkojen kanssa uinnissa. Housuilla uinnin tasoa saa hieman korjattua varsinkin pitempiin sarjoihin. Toisaalta jos tapana on uida märkkärillä hallissa noilla housuilla reeniin saa paljon paremmin mittaa. Itse ajattelin käyttää housuja pääasiassa avovedessä märkkärin korvikkeena reenatessa lämpimissä vesissä (jos niitä nyt sattuisi tulemaan).  Toisaalta Lavat voivat olla mielenkiintoinen vaihtoehto tavalliselle mökkiuimarille hintansa puolesta. 

Ei kommentteja: