maanantai 4. helmikuuta 2008

TOP -5


Varmaan osa lukijoista on nämä seuraavat ”tyypilliset” pitkänmatkanmiehen tilat jo kokeneet ja kokeneemmille TRIvaimoillekin ne varmasti ovat tuttuja, mutta haluan kuitenkin listata PITKÄNMATKANMIEHEN TILAT TOP -5:


  1. Tulessa. Tila, jota kaikki tavoittelevat. Hyvän harjoittelun seurauksena tila, jossa kulkee. Vauhtia voi lisätä eikä se oikeastaan tunnu missään.

  2. Heikentyneet sosiaaliset taidot. Ensioireina onnistuneesta harjoittelusta tulee monesti tilanteita, joissa huomaa sosiaalisten taitojen pientä heikkenemistä. Asia tulee monesti esille leirien jälkeen, kun oma TRIvaimo ei olekaan ihan yhtä väsynyt viikon odottelun jälkeen. Taitojen heikkenemisen huomaa myös monesti ihan kaupassa asioidessaan ja tietenkin matematiikan tunnilla. Terkut vaan Kanarian kansalle...

  3. Puujalat. Tämä tila on saavutettavissa kaikkien pitkien kisojen jälkeen. Oikein kun hakkaa jalkojaan vasten asfalttia niin seuraavat päivät menevät usein varsin kivuliaissa merkeissä. Tosin ainakin itselläni puujalkojen olemus on hieman rauhoittunut kokemuksen karttuessa.

  4. Muumioituminen. Tila on varsin tuttu TRIvaimoille. Atleetin silmät ovat todistettavasti auki ja kosketukseenkin se reagoi jollain tavalla, mutta siinäpä se sitten on. Tila on varsin kätevä tapa viettää pitkiäkin koulupäiviä. Yleensä tila seuraa liiallisen hapensaannin seurauksena ;)

  5. Dementia. Joskus hyvinä harjoittelukausina voi esiintyä pientä muistin pätkintää. Esimerkiksi itse unohdin aamulla ensin uikkarit kotiin ja sitten uinnin jälkeen unohdin mennä punttisalille. No onneksi tämä ei ole sen vakavampaa ja yleensä uni on paras lääke tähänkin vaivaan.

Kuvan kaveri on käynyt koko skaalan läpi samana päivänä;)

4 kommenttia:

nimi: Olli-Matti Vanhatapio kirjoitti...

Loistava lista Teemu! 1. kohta on mulle kuntoilijalle tutuin ja töissä saavat siitä kärsiä, kun on aina liikaa virtaa ja se pitää purkaa ylenpalttisena sosiaalisuutena :D Toivottavasti noi muut alkaa tulla tutuiksi kans :)

Ajattele positiivisesti tosta muistamisesta, et olet kuitenkin vielä muistanut mitä olet unohtanut :D

Anonyymi kirjoitti...

No nuo nyt oli helppoja muistaa, kun ilman uikkareita ei oikein altaaseenkaan "kehtaa" mennä tai siitä ainakin tulisi meleko sanominen;)

Espen kirjoitti...

Tänään mies näytti olevan tulessa! ainakin Trabantti liikkui ihan suhteellisen miehekkäästi, oma tila on numeroltaan jokin aivan muu..ajatus liikkuu ja suurin osa muistakin paikoista, mutta siltikään liike ei ole sellaista toivotunlaista..josko se siitä!
no , lopetan kommentoinnin tällä erää, ei tää näköjään ajatuskaan toimi :D

Anonyymi kirjoitti...

No kyllä se siitä lähtee;)

tuosta linkistä voit katella alkuun TRIvaimon ohjeita:
www.omapaivakirja.blogspot.com/