sunnuntai 3. helmikuuta 2008

Liikunnan riemua...

Tänään olin tuolla Puijolla kiertelemässä tapani mukaan. Koska tänään ei ollut niin kiire, kerkesin keskittyä muihinkin pieniin yksityiskohtiin, kuten nuorten liikuntaan kannustamiseen. Tähän oli loistavat mahdollisuudet, koska tänään oli ensimmäinen kunnon talvipäivä ja se oli houkutellut ladulle myös nuo ei aivan niin aktiiviset liikkujat.


Ensimmäinen huomioni kohdistui vanhempaan mieheen, joka oli pysäyttänyt ladulla laskettelusuksilla edenneen nuorenmiehen kertoakseen kuinka vaarallista ladulla on liikkua väärillä vehkeillä. Tämä on Puijolla hyvin tyypillistä, koska Antikkalan puolelta Puijon puolelle mennessä on helpointa käyttää apuna latuverkostoa. Pisteeni menivät kuitenkin tällä kertaa nuoren miehen puolelle, koska tämä aikansa kuunneltuaan nappasi kamerapuhelimen taskustaan ja sanoi setälle, että nyt otetaan kuva ja kutsutaan poliisit paikalle. No setällä petti tässä vaiheessa pokka ja hän säntäsi karkuun... En tiedä oliko pysäyttäjä sama, mutta muistan itsekin joutuneen samanlaisen setän mielivallan kohteeksi.


Toinen kannustava esimerkki oli isä, joka hiihti ehkä noin 4-vuotiaan poikansa kanssa loivaa nousua ylöspäin. Poika valitti isälleen kun hänen suksensa jäätyivät. Isän kommentti oli mielestäni vähintäänkin kannustava kun hän huusi pojalleen, että kyllä kai ne saatana jäätyy kun hiihdät noin saatanan hiljaa... Siinä oli tekemisen meininki ;)


JA tuolta vielä TRIvaimon kommentteja urheilukuvauksesta....

Ei kommentteja: