torstai 10. heinäkuuta 2008

Viimeistelytunnelmia

Ensin nämä suoraan valmistautumiseen liittyvät asiat. Eli valmistautuminen Joroisiin on siinä pisteessä, ettei mitään ole enää tehtävissä. Viimeistelyharjoituksen tein eilen. Harjoitus oli aika lailla normaali; normilajit hieman kovemmilla pätkillä. Kuvassa on pyöräharjoituksen data, sitä voi ihailla ja vavista ;)

Kohti kisaa etenen normaalein hyviksi havaituin keinoin. Lepäämällä ja yrittämällä olla syömättä itseäni aivan överiksi, kuitenkin saavuttaen lihasten täydellisen latautumisen. Kohti Joroisia startataan huomenna, koska TRIvaimo ja kymmenkunta houkkuttelemaamme atleettia pääsevät irti jo pe iltana pikakisassa.

Kisaveikkaus on saanut siivet. Veikkauksia on tullut todella kivasti, vaikka lisää kyllä mahtuu. Panoksena tosiaan on originaali SAVOLAINEN TERÄSMIES -paita. Veikkauksesta pitää laitella tarkempaa analyysiä vielä ennen starttia, mutta tällä hetkellä olen kyllä omasta mielestäni esiintynyt listoilla mukavasti ;) Kisaveikkausten ohessa on ollut myös mielenkiintoisia kysymyksiä, kuten "vetääkö voittaja alle neljän?". Itse sanoisin, että minä aion ainakin mennä ;) Mertsin toive LiveSeurannasta voi kaatua resurssipulaan, mutta pitää selvitellä, jos TRIvaimo pääsisi suhteillaan Joroisten lehdistökeskukseen tekemään muutaman päivityksen kisan kuluessa.

Ai niin, pitää tässä vielä julkaista rehellinen mainos. Elikkä olin tuossa puheissa muutamien Kuopion kisaan ja savolaiseen lasten liikuntaan erikoistuneiden ihmisten kanssa. Lopputuloksena ideoin Kuopion kisaa edeltävälle illalle lähinnä lapsille suunnatun TRIkoulun, joten kaikki lasten sarjaan Kuopiossa osallistuvat, tai muuten kiinnostuneet ovat tervetulleita Kuopion kisan vaihtoalueelle perjantaina (18.7) kello 17.00. Tosiaan aikuisetkin ovat tervetulleita, koska harjoituksen jälkeen seuran puheenjohtaja on luvannut kertoa triathlonin harrastusmahdollisuuksista ensi talven aikana. Laittelen asiasta lisää ensi viikolla...

Mutta nyt takaisin laturiin...

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitä mitä, eikös ne vedot ole tarkoitus vetää tasaisilla wateilla... Watti käyrä oli treenissä kuin vuoristorata, ettei vaan olisi Rainerin Tempo ollut mukana kyyditsemässä menoa?

Unknown kirjoitti...

Kyllä tuo tuli saatua ihan itse aikaiseksi :D Noitten vetojen aikana olevat heitot on selitettävissä korkeuskäyrästä...

Parhaiten nuo tasaiset watit saa kun jättää tuon Tempon kokonaan pois ja laittaa pyörän pelkkään reineriin ;)

ll kirjoitti...

mikä on miehen FTP?

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on Lemmettylän perheessä osat menneet ihan uusiksi. Isännän lähtönumero on jotain 4 ja vaimon, eli The TRIvaimon numero on UNO, eli YKSI (1)!

Toivottavasti Arjalle ei tuuppaa vaan liian suurta painetta tuo numero, joka annetaan yleensä kisan suurimmalle ennakkosuosikille..

Unknown kirjoitti...

Noo, meillä se menee muutenkin niin, että Arja edellä ja minä sitten perässä ;)

Noista paineista sen verran, että on täällä hieman normaalia kovempi härdelli päällä...

Tuo FTP ei taida liittyä tietotekniikkaan ;) vaan luultavammin kyseessä on Functional Threshold Power...

En ole paljonkaan tuon määritelmän kautta pyöräilyä miettinyt. Äkkisistään FTPn määritelmä vaikuttaisi olevan 20min ja 1h välillä olevan suorituksen keskiwatit, joten 40km tempo käynee mittarista. Ensimmäisellä kerralla tänä vuonna saavutin keskiwatit 285w, mutta muutamien harjoitusten jälkeen SM -tempossa vastaava lukema oli 306. Tosin SM -tempon jälkeen asiantuntijat pitivät lukemaa alhaisena 44km/h keskinopeudelle. Samoin harjoituksissa olen ajanut saman reitin läpi täsmälleen samalla ajalla, mutta keskiwateissa oli 20w ero.

Itse sanoisin, että FTPn määrittäminen voi olla aika vaikea homma, kun mittarin calibroinnit kompensoivat erilaisten maastojen kanssa ja kiekkojen kanssa.