keskiviikko 19. lokakuuta 2011

TalvifillariEtelä-Suomen hieman lumiset talvet ja hieman huonompi teiden kunnossapito. Johtivat viime talvena uuden talvifillarin hankintaan. Vaihtoehtona oli oikeastaan ainoastaan maasturi, koska jo olemassa oleva cyclocross osoittautui turhan heppoiseksi peliksi kun jalkakäytävillä on runsaasti uutta lunta. Omat erityispiirteeni on varsin lyhyet jalat, eli pyörän tuli olla korkeuteensa nähden huomattavan pitkä. Toisaalta pituus tarjoaisi myös mahdollisuuden hieman maantie maisempaan ajoasentoon. Eikä pyörällä ollut muutenkaan tarkoitus vallata vaativimpia polkuja.

Kartoituksen perusteella parhaaksi vaihtoehdoksi osoittautui 29-tuumaisen maastopyörän hankinta. 29er:tä oli vuosi sitten jo mukavasti tarjolla, mutta hinta laadun perusteella päädyin Fucus Redskin 2.0 hankintaan. Pyörä tarjosi geometria, jonka vaaka mitta on noin 2cm pitempi kuin vastaavan korkuisen 26-tuumaisen, joskin ohjaustanko oli jonkun verran korkeammalla kuin 26-tuumaisessa suuremman rengaskoon myötä.

Käytin pyörää talvi harjoittelussani. Talvella satunnaisemmin, mutta keväämmällä tein useita jaksoja jossa ajoin pyörällä, jopa 20 tuntia viikossa lumella. Nyt syksyllä pyörällä harjoittelu on jatkunut maasto olosuhteissa.

29-tuumainen pyörä tarjoaa mielestäni huomattavasti helpomman lähestymisen lumella ja maastossa 26-tuumaiseen verrattuna. Lumella pyörä rullaa helpommin varsinkin epätasaisilla osuuksilla. Maastossa pyörä tuo toivottua helpotusta maantiellä pääasiassa harjoittelevalle triathlonistille. Pyörään olen muuttanut itselleni sopivan satulan ja vaihtanut kannattimen, jolla saan tangon riittävän alas.

Voin suositella Focus Redskin 2.0 pyörää kaikille jotka tarvitsevat helpotusta lumella pyöräilyyn. Pyörä ei kuinkaan sovellu ihan lyhyimmille kuskeille, vaan vaatii mielestäni ainakin 175cm pitkän henkilön. Kilpailijoiden tarjontaa en ole tutustunut kovinkaan tarkasti, mutta uskoisin Focuksen hinnan olevan hyvässä suhteessa sen tarjoamiin ominaisuuksiin.

Ei kommentteja: