maanantai 5. maaliskuuta 2012

Pirkan pörinät


Härkäviikot on nyt takana. Jämi42 jälkeen olin reilun viikon Vuokatissa mittailemassa hiihtäjiä ja töitä tuli tehtyä työmiehellekkin :D ihan kivat tunnit. Totesinpa muun muassa lauantaina 7 maissa kun oli ollut putkessa jo useita tuntea tehnyt 20km maksimi rasituksen kaikki mittauskamppeet selässä, että saataisi varamiespalvellusta olla pieni hakeminen näihin hommiin :D Vuokatista paluun jälkeen kerkesin olla vähän toista päivää kotona, kun sitten matka kävikin kohti Lahtea ja voiteluhommia. Hienoja hommia, eikä suomalaisten menestys tainnut suksesta kiinni olla. 

Sitten kuitenkin Pirkkaan. Kisa meni valmistautumiseen nähden putkeen. Tai no eihän tuo reissaaminen niin lihaksia rasita. 90 km jo rajoittuu sen verran lihaskestoon, että hyvä matkustelu ym. rauhoittaa mukavasti alkua ja lopussa on sitten käsiä millä työnnellä. 

Tällä kertaa voiteluun jäi hieman parantamisen varaa. En illalla enää lähtenyt tutustumaan latuun vaan vetelin Lahden lumen perusteella mestareiden opettamat oikein rapsakat jääkelin liisterit pohjaan. Hieman yllätyksenä kuitenkin tuli, että latu oli yöllä ajettu ja vastassa oli oikein rehellinen lumikeli :D Suksena oli kuitenkin Kojjootin hommaamat oikein kunnon Jerryt ja moinen voitelu hienosäätö ei sitten menoa haitannut. Lopussa liisteri antoi mukavasti potkua ja ratkaisu tulikin mukavasti reilun pidon avulla.

Nyt se on sitten Pirkka voitettu molemmilla tyyleillä ja reittiennätys hanskassa perinteisellä. Hieman nyt kyllä harmittaa, että viime vuonna mossahdin sen verran että vapaan reittiennätys jäi tekemättä. Ensi vuonna se on varmaan ainakin Pogosta hiihdettävä, että sitten sekin hoidettu molempina päivinä. Toki nähtäväksi jää käykö vapaan saavutukset meriittinä eturivin lähtöön vai onko perinteiselläkin nousu aloitettava viimeisestä rivistä :D


Aikalailla on mennyt laskurit uusiksi

Tervassa ollaan sitten töissä. Tarkoituksena on tehdä pienet esitestit.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Alemman kuvan välineet taitaa olla sitä amerikkaa!!

Teemu Lemmettylä kirjoitti...

Kyllä ne on Eurooppaa, joskin vielä Amerikan hinnoissa :D Systeemillä on hiihdetty joitakin MC kisoja jokunen vuosi sitten.

Systeemissä on muutamia etuja normaaliin verrattuna, mutta jännittää itseäkin onko se lopulta parempi ja missä olosuhteissa.