keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Norseman

Aika päivitää blogillekkin ensi kesän pääkilpailu Norseman. Kyseessä on hieman erilainen triathlonkilpailu, joka kuuluu selkeästi extremetriathlonin  puolelle. Extremetriathlon poikeaa jonkin verran normaaleista kilpailuista. Norsemanissa uidaan normaalia kylmemmässä vedessä. Pyöräily on tempopyörällä, mutta haasteena ovat reilut korkeuserot ja teiden kapeus. Juoksu kruunaa kilpailun. Marathon juostaan kokonaan ylämäkeen ja reitin loppu on myös alustaltaan varsin haasteellinen. 

Talvi ei estä laadukasta ulkopyöräilyä. MonsterX on ehkä kovein juttu Suomessa muutamien vuosien päästä...

Kilpailu poikkeaa normaalista myös siltä osin, että järjestäjä ei järjestä huoltoa vaan huolto on jokaisen kilpailijan vastuulla. Kilpailuun tulee nimetä kaksi huoltajaa. Omalla kohdallani huoltajiksi ovat suostuneet TRIvaimo (General manager) ja Tomppa (Sport director). Huollon tärkeys korostuu erityisesti kilpailun lopussa, jossa huoltajan tulee juosta viimeiset kilometrit urheilijan mukana reitin haastavuuden vuoksi. 

Nimi listoilla. Taidan olla ensimmäinen suomalais-PRO Norsemanissa.

Kilpailuun ei voi osallistua aivan noin vain. Kilpailuun haetaan marraskuussa. Hakemuksista arvotaan n. 250, jotka saavat paikan. Hakemuksia on joka vuosi useita tuhansia. PRO-sarjan hakemuksille vaatimuksena on 9:15 ajan alitus jossain täydenmatkan trikisassa. Tulokset kolmesta kilpailusta otetaan huomioon. Hakemusten perusteella valitaan 15 urheilijaa jotka pääsevät kilpailemaan kisan herruudesta. 

Norsemaniin sopivaa teemaa on haettu jo monesta paikasta. Jos jokin on varmaa, niin ainakin se, että Gaustatoppenille mennään Hiihtoliiton pipossa :D


Ei kommentteja: