perjantai 21. joulukuuta 2007

1. Raportti Puolasta

Perille pääsimme eilen iltapäivällä ilman mitään ongelmia. Keli täällä on aikalailla saman oloinen kuin kotoisessa savossa, jos ei kylmempikin ja lumisempi. Ensimmäisessä raportissa käyn läpi pari hätäisimmin otettua kuvaa. Molemmat kuvatr ovat nostalgisia tuovat paljon muistoja vaihto oppilas vuosilta. Jatkossa raportointi voi harventua, koska nyt asumme yliopiston rakennuksessa jossa netti näyttä toimivan ja huomenna sitten suuntaamme vuorille.
Kuva numero yksi on nostalginen. Kuva on otettu majoituksemme ikkunasta. Tässä kuvautuu useita asioita tästä paikasta. Kuvassa oleva aita leikkaa noin kolmekymmentä vuotta historiassa. Me asumme aidan sisäpuolella muutaman vuoden vanhassa rakennuksessa, joka näyttää ulkoapäin edelleen varsin modernilta. Aidan ulkopuolella taas on paikallisia yrittäjiä kaiken kirjavissa taloissaan. Tosin jos tämä kuva olisi otettu viisi vuotta sitten niin näkymä olisi ollut vielä aivan toista luokkaa. Pitääpä muuten illalla vielä seurailla on tuolla koira edelleen vartiointi ... Jos tässä huomenna oikein aamulenkille intoutuu niin lenkki polut suuntautuvat tuon kuvan takamaastoon.
Tässä kuvassa TRIvaimo yrittää saada selvää paikallisen TV:n illan elokuvasta. Vaikka elokuva on dupattu puolaksi, ymmärtämisestä on toivoa. Paikallinen duppaaja on yksi ja sama henkilö, joka puhuu kaikki roolit samalla tasaisella äänellä alkuperäisen nauhan päälle ja jos oikein tarkkana (kuten kuvassa) on niin englannin kielen voi taustalta erottaa. Mutta tällä kertaa kävi niin, että meidän televiisorin voi nyt löytää kuvasta yksi;)

Ei kommentteja: