sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Syksyn päätteeksi hieman rytmiä....

Reenin aloittelu on saanut taas ajan kulkemaan jonkin verran livakammin kuin aiemmin syksyllä. Reenin aloittaminen on toistaiseksi ollut sellaista rytmiä hakevaa joka päivä jotakin meininkiä, mutta väliin kun kirjoittelee noita koulu juttuja niin kyllä se aika vaan kuluu siinäkin. Viikonloppuna olimme Savossa ihan vain huvin vuoksi pitämässä rästiin jääneet rapujuhlat... No pikkujoulujen kanssa päätettiin sitten reippaampia, kun ne on jo heti tammikuun alussa :D

Pyöräilyjuttu sarjaa jatketta jossain kohdassa, kun nuo Jyväskylän aiheet menevät takaisin siihen suuntaan. Tällä hetkellä menossa on tasatyöntöä käsittelevä seminaarisarja :D, josta voin jossain välissä jonkinlaista yhteenvetoa raapustellakin. Sen verran voi tässä valottaa, että ei niitä kyynärpäitä kannata väkisin pitää jämäkkänä, kun pienellä koukistuksella matka taittuu paljon livakammin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juuri tänään syväluotailin omassa nupissani tasatyönnön ideologiaa ja erityisenä mielenkiinnon kohteena ajatuksissani pyöri se, mitkä lihakset ovat tärkeimmässä osassa kun puhutaan tehokkaasta tasatyönnöstä. Tulin siihen johtopäätelmään, että erityisesti keskivartalon flexorit, selän ojentajat, lapojen lähentäjät, olkanivelen ulkokiertäjät, m.latissimus dorsi ovat tärkeässä asemassa. Käsien lihakset toki tärkeät mutta selässä enemmän bofooria ja lihaskerroksia joita käyttää hyödyksi. Esim. Ole tai elä Ole Einar Bjöörndalen käyttää wasberg tasatyönnössä tehokkaasti leveätä selkälihastaan. Kädet ovat vain voiman välittäjinä sauvojen kautta hankeen. Päätelmäni onkin se, että vartalossa on oltava vääntöä paljon keskivartalossa. Tasatyönnön frekvenssistä olisi paljon kerrottavaa, mutta jätetään tämä hautumaan..

Unknown kirjoitti...

Olen kanssasi samoilla linjoilla.

Tasatyössä frekvenssissä on tapahtunut suuri muutos baanojen parannuttua. Voima pitää tuottaa aiempaa nopeammin, jolloin vanha kantainen jäykillä käsillä työntäminen on auttamatta liian hidasta. Muutos todellakin antaa paremmat mahdollisuudet keskivartalon lihasten käyttöön, mutta myös korostaa jalkojen asemaa.

Tuohon lihasten kuormittumiseen laittaisin edelleen ojentajan, mutta lisäksi ehdottomasti lapojen, selän ja vatsan lihakset.