sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Hiihtomaniaa


Joulu on nyt vihdoin paketissa, kun nuo viimeisetkin pikkujoulut saatiin eilen pakettiin. Syytä on siis nyt viimeistään purkaa joulunajan kestänyt hiljaisuus. No mitenkä se joulu sitten meni? Tietenkin aivan karmivan hiihtomanian kourissa! Onneksi nuo pakkaset kuitenkin sen verran sotkivat tilannetta, ettei hengenlähtö ole ollut nyt lähellä...

Hiihtämistä on myös rajoittanut se, että hiihtolenkit olen tehnyt Kuopiossa, eikä täältä etelästä kehtaa ihan joka ilta mennä Puijolle kepittelemään. Toin kyllä nyt tuolta "maakuntaviesti" -reissulta mukana hiihtopelit ihan tänne etelään asti, mutta Helsingin hiihtoneitsyys ulkotiloissa on kuitenkin vielä tallella.

Eikä tuo mania ole tänä vuonna jäänyt vain meikäläisen harteille. Maakunnista viimeksi palattuani tietokoneen työpöydällä (kuva) sauhusi "punainen nortti". TRIvaimo on tuijottanut telkkua nyt Tourin ajan aivan uuden tasoisella intensiteetillä ... Ai niin ja kiitokset vielä YLElle, kun olivat ottaneet ohjelmaan oikein kunnon massahiihdot.

Pitää muuten vielä erikseen ihmetellä noita hiihtoliiton esittämiä taktisia kuvioita Tourin aikana. Oli se vaan hienoa seurata kuinka Ville veteli kärkeä kiinni pertsalla, harmi vaan ettei kukaan huutanut, että siellä on oma karussa, mutta eihän siellä keulillakaan onneksi ollut tietoa kierrosten määrästä :D Toisaalta oli siellä naisillakin aika klassikko, kun Aikku veteli oikein erikoispitkän vetovuoron, joka päättyi ratkaisunousun alle :D No loppujen lopuksi hieno Touri joukkueelta, nyt vielä kannustamaan IsoMasa mäenhuipulle ihan vain tästä sohvalta...

(Kuvat: Vasemmasta yläkulmasta Magnar Kirknes, Matthias Schrader, Mariann Dybdahl, Trond Tandberg, Scanpix, Ivar Haugen.)

Lähetä kommentti