sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Tervahiihdosta sija 9.

Ei mennyt ihan niin kuin alun perin kuvittelin. Mielikuvituksessa siinsivät tiukat kiritaistot ja poodiumsijat. Tulos oli kuitenkin toinen, siinä vaiheessa kun hiihtäminen alkoi, jäin suksineni rämpimään ihan omaa tahtia kohti maalia.

Hienoa kuitenkin oli. Tervahiihto oli kerännyt tänä vuonna hyvän osanoton ja voitosta kamppailivatkin Suomen pitkienkisojen ehdottomat kärkinimet Varis ja Koutaniemi, joista Koutaniemi vei pelin mononmitalla. Muuten matka sujui ihan normaalimallin mukaan, välillä käveltiin ja välillä sitten ihan hiihdettiinkiin. Kiitokset vain raskaantyöntekijöille Mursulle ja Hartoselle.

Omasta tippumiseni kysyttäessä pistäisin ainakin osan suksien piikkiin. Mieshän on tietysti aina tikissä ;) Alla olleet reikä-Fisserit olivat ehkä vähän turhan täräkät tuohon ihan normaali lumikeliin hiihdettäessä. Oikeastaan kamelilta meni vähän selkä poikki siinä vaiheessa, kun kuvittelin laskevani vielä pienen raon saaneen ryhmän kiinni, mutta väliin jäänyt "peesinantaja" laskikin sitten minulta karkuun pertsan Visuilla :D No eipä siinä, pitänee vielä illan kähmässä hiipiä tuonne Kojjootin kopille ehtimään, josko siellä olisi vielä huippu Trabantteja varastorasvoissa, tai sitten kelien pitää hieman kovoa :D

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pysykö sulla juomareppu sulana? Mulla meni jäähän ja siitä johtunee vähäisen juomisen seurauksena iski pahat krampit toisella kierroksella siellä Sankivaaran jyrkimmässä nyppylässä. Onko sulla hyvä konsteja kramppien ehkäisyyn (ja juomaletkun pitämiseen sulana)? T.Jussi Isoaho

Teemu kirjoitti...

Minulla on ollut käytössä Nathanin www.nathansports.com
talvi reppu. Toistaiseksi olen onnistunut pitämään sen sulana ainakin tuonne 10 pakkas asteeseen asti. Kikkoina noiden reppujen kanssa voi käyttää seuraavaa: 1 Laittaa lämmintä juomaa 2 Juoda usein ainakin sen verran, että kylmentynyt juoma tulee pois pillistä 3 Puhaltaa juomisen jälkeen pilliin sen verran, että ainakin suukappale tyhjenee.

Tuo kramppi homma on sitten vähän hankalampi, mutta niihin voisi kokeilla seuraavia asioita tärkeysjärjestyksessä: 1 Harjoittelu 2 Lihashuolto 3 voimaharjoittelu 4 Riittävä suolan määrä juomassa 5 Magnessiumin nauttiminen voi myös auttaa ongelmaan.

Teemu kirjoitti...

Tuossa vielä suoralinkki tuohon käyttämäni reppuun. Tosin en kyllä tiedä myykö noita joku Suomessa tällä hetkellä ...

http://www.nathansports.com/our-products/hydrationnutrition/snow-line/blizzard

Teemu kirjoitti...

Kun tuosta hiihdosta on tullut kirjoiteltua, niin tuollapa on loistavaa materiaalia ihan suomalaisten hiihdonystävien poimintoina:

http://nousukunto.com/index.php?page=235

Jussi Isoaho kirjoitti...

Mulla on kanssa tuo Nathanin reppu. Pitääpä muistaa tuo puhallus. Pidätkö muuten sen suukappaleen kokoajan auki asennossa vai laitatko välillä kiinni?

Varmaan krampeissa tosiaan oli osallisena se että pisimmät lenkit talven mittaan on olleet max 2h..

teemu kirjoitti...

Kyllä se koko ajan auki on. En kyllä ole tutustunut toimintaan niin tarkasti, että voisin arvailla miten sulkeminen vaikuttaisi tilanteeseen...