perjantai 25. marraskuuta 2011

Triathlonissa tapahtuu
Hohhoijaa! Se on taas hieman normaalia pitemmän kotoilun jälkeen aika suunnata takaisin tuonne maakuntiin ja nälkämaille. Mutta eipä siinä, tämän pitemmän kotivierailun aikana on taas kerennyt vahvan hiihtopainotuksen ohessa tutkailla vähän riatlonihommiakin.

Näyttää siltä, että ensi kesäksi ollaan kasaamassa kotimaista triathlonliigaa. Yhteydenottoja on ollut sen verran, että olen luvannut olla itsekin mukana mahdollisuuksien mukaan. Ajatus liigassa on hieman poikkeava normaalista härmäläisestä mallista. Liigassa vedetään joukkueina ja jäsenten tulokset pisteytetään paremmuuden selvittämiseksi. Paremmuus selviää sitten joukkeen yhteistuloksesta kauden ollessa paketissa. Vaikuttaa siltä, että talven aikana tullaan kaivamaan kaikki kynnelle kykenevät joukkueisiin ja miksipä ei joillakin tulisi painetta rekrytä porukkaa lajin ulkopuoleltakin.

Saapahan nähdä mitä liiga tekee Suomen riatlonille. Toivon tietenkin, että tulos olisi jotakuinkin sama kuin Saksassa ja Ranskassa, jossa liiga pyörii monella eri tasolla. No homma on ainakin hyvin linjassa liiton uuden strategian kanssa, jossa kisoja pyritään yhtenäistämään. Ja mikä tietenkin tärkeintä TRI RIO 2016 saa semmoisen kasvualustan, että hatusta kiinni!

Liiga on jo saanut aikaan ehkä hienoimman triathlonaskeleen ikinä, sillä KAI ”kostaja” SÖDERDAHL on palannut lähtölistoille. Joskin asia ei ihan puskista tullut kun näki miten kuumissaan mies oli viime kesän kisoissa toppatakkiosastossa. Nyt vaan odottamaan muita hienoja palaajia ja ennen kaikkea uusia nimiä!

Ei kommentteja: